'Wolf in schaapskleren' verduisterde geld van kwetsbare cliënten

BILTHOVEN/UTRECHT - Bewindvoerster Mary V. (48) uit Bilthoven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk wegens verduistering. De vrouw plukte ruim 90.000 euro van tien kwetsbare cliënten die zelf niet in staat waren om hun geld te beheren.
De rechtbank Utrecht acht ook bewezen dat de vrouw geld van haar werkgever achterover heeft gedrukt. Naast de celstraf moet de bewindvoerster in totaal 70.000 terugbetalen aan haar slachtoffers.
De officier van justitie typeerde V. eerder als 'een wolf in schaapskleren'. Volgens de rechtbank is de Bilthovense gedurende een lange periode doorgegaan met het op geraffineerde wijze verduisteren van geldbedragen. Zo bracht ze dubbele kosten in rekening voor haar diensten of verzond ze rekeningen voor zaken waarvoor ze al werd betaald.
Het OM stelde eerder dat de vrouw ook bedragen overboekte van de rekeningen van cliënten naar haar eigen rekening. In naam van haar slachtoffers zou ze brieven hebben opgesteld waarin zij toestemming gaven om geldbedragen op te nemen. De vrouw vervalste de handtekeningen volgens justitie. Om ervoor te zorgen dat haar frauduleuze werkwijze niet aan het licht zou komen, heeft V. valse verklaringen opgemaakt en een onjuiste rekening en verantwoording naar de rechtbank verstuurd.
De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf meegewogen dat de zaak tegen de verdachte al sinds begin 2012 loopt. De celstraf is daarom een paar maanden lager dan justitie had geëist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.