Familie Zaid K. heeft het 'heel moeilijk'

UTRECHT - De familie van de Utrechtse terreurverdachte Zaid K. heeft het 'heel moeilijk', net als de rest van de moslimgemeenschap in de Utrechtse wijk Overvecht. Dat laat voorzitter Abdelmajid Khairoun van de Omar al Farouq-moskee weten aan RTV Utrecht. Hij veroordeelt daarnaast de sympathieën die jonge moslims hebben voor de jihad en IS.
Zaid wordt door justitie in verband gebracht met een terreurcel in België. Zijn paspoort werd gevonden bij de inval in Verviers. Dinsdag heeft de politie het huis van de familie K. in Utrecht doorzocht. Daarbij zijn laptops en telefoons in beslag genomen.
Zaid werd in september door zijn ouders als vermist opgegeven. De 18-jarige jongen is volgens buurtbewoners in korte tijd geradicaliseerd. Zo ging hij ineens vijf keer per dag naar de moskee en droeg hij islamitische gewaden. Waar Zaid nu zit, is niet bekend. Justitie kan niet bevestigen dat hij in Spanje zit, zoals verschillende media meldden.
De vader van Zaid is een frequent bezoeker van de Omar al Farouq-moskee. De voorzitter laat weten dat het gezin met rust wil worden gelaten.

Imam Abdelmajid Khairoun van de Omar al Farouq-moskee
Reactie burgemeester Van Zanen en oppositie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.