Bakker van Bunniks restaurant wint prestigieuze Bakery Cup

BUNNIK - Mike Onasse, chef-bakker van Restaurant Vroeg in Bunnik, heeft met het Nederlandse Boulangerieteam de internationale Bakery Cup gewonnen. Dat is een prijs die te vergelijken met het WK voetbal, maar dan voor bakkers.
De jury kende Nederland de meeste punten toe. Het team, dat naast Onasse, bestaat uit Bas Goossen en teamcaptain Hans Som, scoorde extra punten op het gebied van smaak.
De competitie vond plaats tijdens de 36ste internationale conferentie voor ambachtelijke productie van ijs, patisserie, banket en brood in Rimini (Italië). Het Nederlandse Boulangerieteam nam het
tijdens deze editie op tegen Taiwan, Portugal, Italië, België, Israël, Groot-Brittannië en Spanje.
De Sigep International Bakery is geen gemakkelijke wedstrijd. Binnen een strak tijdsbestek dienen diverse broden, patisserie en pizza's gemaakt te worden. Het Italiaanse team liep bijvoorbeeld maar liefst 50 minuten uit. Het Nederlandse Boulangerieteam haalde precies op tijd de eindstreep en wordt hun inzet beloond met de eerste prijs (2191 punten). Zij laten daarmee België als tweede (2111 punten) en Spanje als derde (2101 punten) achter.
Onasse is niet voor niets geselecteerd voor het Nederlands Boulangerieteam. Het is een eer die alleen te beurt valt aan bakkers met bewezen vakmanschap en creativiteit. Mensen met een absolute voorliefde voor hun ambacht die voortdurend zoeken naar nieuwe mogelijkheden en recepturen om zo tot de allerbeste smaak en kwaliteit te komen. Het baktalent van Mike werd opgemerkt tijdens de 'Beste Brood van Nederland Verkiezing', waar hij de publieksprijs won.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.