Hockey op voetbalvelden tijdelijke oplossing voor wachtlijsten

UTRECHT - USV Hercules gaat samen met hockeyvereniging SV Kampong de lange wachtlijsten voor kinderhockey in Utrecht aanpakken. De club stelt voetbalvelden ter beschikking voor een Utrechtse wijkhockeycompetitie, dat wordt opgezet door Marjolein Klaassen-Hulst, moeder van twee kinderen die op de lijst staan.
De velden zijn al getest voor hockey, zegt bestuurslid Fons Visser van SV Hercules. "In december vorig jaar hebben we samen met de Technisch Manager Breedtesport Patrick Jeuken van Kampong en een tiental kinderen onze velden uitgeprobeerd. Daaruit bleek dat deze zeker voor de jongste hockeyjeugd geschikt zijn."
Vanaf maart 2015 kunnen zo'n 50 kinderen gaan hockeyen op een van kunstgrasvoetbalvelden van Hercules. Het is de bedoeling dat ook andere sportclubs velden ter beschikking stellen voor kinderhockey. Kampong levert de trainers en geeft advies.
De hockeyliefhebbers beschouwen de trainingen en de wedstrijdjes op de voetbalvelden als een opmaat naar een definitieve oplossing. "We zijn daarover in gesprek met de gemeente Utrecht, want het staat buiten kijf dat er structureel hockeycapaciteit bij moet voor de jeugd", zegt Klaassen-Hulst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.