CDA: Stop met geldverslindend wietexperiment

UTRECHT - Het CDA in Utrecht wil dat de gemeente stopt met geld uitgeven aan het wietexperiment. De plannen voor een eigen wietclub hebben de stad inmiddels meer dan 40.000 euro gekost.
Het college wil met de regulering van de teelt van cannabis meer grip krijgen op de illegale handel. Het CDA is daar al langer op tegen. Volgens de partij zal het experiment criminelen niet tegenhouden.
De partij voelt zich gesteund door minister Opstelten en vindt dat het geld van de gemeente niet mag worden misbruikt voor kansloze proeven.

REACTIE WETHOUDER

"De oproep van het CDA geeft geen juiste voorstelling van wat college met experiment wietteelt wil bereiken", stelt wethouder Victor Everhardt. "De gemeente kweekt zelf geen wiet. Dat gebeurt via zelfstandige Cannabis Social Clubs, een gesloten circuit van teelt voor volwassen recreatieve gebruikers van cannabis."
Everhardt: "Deze constructie maakt dat de teelt juist moet voldoen aan gestelde eisen voor brandveiligheid. Dat voorkomt overlast in wijken en buurten, samenhangend met illegale teelt. Tot slot draait het doel van dit experiment om de samenstelling van de teelt. Het college wil zo vanuit Volksgezondheid onnodige gezondheidsschade voorkomen. Dat is anders dan de voorstelling van het CDA: alsof de gemeentelijke experimenten tot doel hebben de cannabisteelt bedoeld voor export te willen controleren. Dat staat nergens in de gemeentelijke plannen of voornemens."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.