Meer geweld in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Het aantal mishandelingen en bedreigingen in Nieuwegein is vorig jaar toegenomen. Dat blijkt uit de veiligheidscijfers van de gemeente.
Vooral in het eerste deel van het jaar was er meer geweld in Nieuwegein. De politie en gemeente hebben hiervoor geen verklaring. Er werden in 2014 wel meer gewelds- en bedreigingszaken opgelost.

DALING

Het totaal aantal misdrijven in Nieuwegein daalde vorig jaar met 7 procent. Meest opvallende dalingen zijn te zien bij de woninginbraken (24 procent), autokraken (14 procent), fietsendiefstallen (20 procent) en meldingen van jeugdoverlast (16 procent).

INBRAKEN

"De daling van het aantal inbraken is een positieve ontwikkeling, maar met bijna driehonderd inbraken of pogingen daartoe blijft het een prioriteit voor de politie en gemeente", stelt Nieuwegein.

FIETSENDIEFSTAL

De afname van fietsendiefstallen is sterker dan in de hele regio. Volgens de gemeente Nieuwegein is het afgelopen jaar een voorlichtingscampagne gestart en is er gerichte aandacht van politie en gemeente om fietsendiefstal een halt toe te roepen.

AUTOKRAKEN

"Op het gebied van autokraken is een afname waarneembaar, maar toch komt het nog relatief vaak voor in Nieuwegein. Dieven slaan vooral hun slag op grote onoverzichtelijke en schaars verlichte parkeerplaatsen", stelt gemeente. Volgens de gemeente worden nog te vaak waardevolle spullen in de auto achtergelaten, zoals smartphones, tablets en laptops.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.