Veel Utrechtse scholieren geschorst of weggestuurd

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht werden vorig schooljaar relatief veel leerlingen van middelbare scholen geschorst of weggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van de Onderwijsinspectie.
In de provincie Zuid-Holland werden de meeste scholieren geschorst of verwijderd. Utrecht staat met een kleine vijfhonderd weggestuurde of geschorste leerlingen in het schooljaar 2013/2014 op een tweede plek. De provincie Overijssel heeft het laatste percentage.
Over het algemeen werden volgens de Onderwijsinspectie afgelopen jaar minder leerlingen geschorst of van school verwijderd. Het aantal scholieren dat een korte periode thuis moest blijven daalde met tien procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal weggestuurde leerlingen daalde met ongeveer zeven procent.
In totaal werden vorig schooljaar 4835 scholieren voor korte tijd geschorst en werden 555 leerlingen verwijderd. De meest voorkomende redenen zijn fysiek geweld tegen medeleerlingen, verbaal geweld tegen personeel en storend gedrag binnen de lessen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.