Inzamelingsactie oude muziekinstrumenten in Utrecht

UTRECHT - De Kinderen voor Kinderen-musical Waanzinnig Gedroomd is donderdag begonnen met een inzameling van oude muziekinstrumenten voor kinderen. In een groot aantal gezinnen is daarvoor geen geld.
Leerlingen van basisschool De Spits in Utrecht kwamen donderdag met hun instrumenten naar het Beatrix Theater. Daar was de feestelijke aftrap van de inzamelingsactie ten behoeve van Stichting Kinderen Maken Muziek, een project van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Een groot probleem van Kinderen Maken Muziek en veel andere muziekonderwijsprogramma's is het tekort aan muziekinstrumenten. Het doel is om in 2017 minimaal 5.000 instrumenten beschikbaar te hebben voor uitleen.
Oprichter Marco de Souza: "Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om samen muziek te maken. Het Instrumentendepot Leerorkest moet dat mogelijk maken voor zoveel mogelijk kinderen in Nederland."
Iedereen die een muziekinstrument wil inleveren kan op de speellijst van Waanzinnig Gedroomd kijken voor de deelnemende theaters. De instrumenten kunnen tot en met de dag van de voorstelling worden ingeleverd. Mensen die niet in de buurt wonen van een van de theaters, maar wel een instrument willen doneren, kunnen mailen naar info@waanzinniggedroomd.nl.

Inzamelingsactie oude muziekinstrumenten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.