Nationaal Militair Museum: Binnen 6 weken 100.000 bezoekers

© RTV Utrecht
SOESTERBERG - Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg verwacht komend weekend de 100.000ste bezoeker. Het museum werd zes weken geleden geopend door koning Willem-Alexander en blijkt dus een enorme hit.
In de begroting werd gerekend op 200.000 bezoekers per jaar, maar volgens directeur Hedwig Saam ligt die ambitie inmiddels hoger. Of dat inderdaad haalbaar is, moet nog wel worden afgewacht. "We weten natuurlijk ook dat mensen heel nieuwsgierig zijn. Het is een nieuw gebouw op een nieuwe plek die voor mensen niet toegankelijk was", zegt Saam. "Maar we gaan erg ons best doen om boven de 200.000 uit te komen jaarlijks."
De 100.000ste bezoeker van het museum zal waarschijnlijk zondag door de poortjes lopen. Die krijgt dan een ballonvaart voor twee personen in de ballon van de Koninklijke Luchtmacht.
Het nieuwe museum in Soesterberg is de voortzetting van onder meer het legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaartmuseum. Op het terrein van de oude vliegbasis kunnen bezoekers nu tussen vliegtuigen, tanks en ander gevechtsmaterieel meer leren over de historie van de Nederlandse krijgsmacht.
Het nieuwe museum staat van maandag 26 tot en met donderdag 29 januari centraal in het programma Aan Tafel! van Radio M Utrecht.

Directeur Hedwig Saam verrast door hoge bezoekcijfers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.