Winkelcentra overwegen afschaffen koopavond

NIEUWEGEIN - Zeker drie winkelcentra in onze provincie overwegen koopavond af te schaffen. Ondernemers in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein willen liever elke dag open zijn tot 19 uur.
De afgelopen jaren worden de koopavonden minder goed bezocht. Door concurrentie van online shoppen, koopzondag en supermarkten die elke avond open zijn, komt in veel gemeentes op koopavond nog maar de helft van de bezoekers van twee jaar geleden.
Kleine winkeliers maken inmiddels verlies op de koopzondagen. Slager Van der Pijl in Nieuwegein wil dan ook het liefst door de week iedere avond tot 19 uur openblijven. "Ik denk dat dat een hele mooie tijd zou zijn en dan de koopavond afschaffen." Voordat het zover is, moet hij zijn collega's nog wel zover krijgen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.
Ook in Amersfoort wordt eraan gedacht om van donderdag tot en met zaterdag tot 19 uur open te zijn. In Veenendaal wordt nog wel vastgehouden aan de koopavond op vrijdag, maar dan wel met live muziek om publiek te trekken.

Winkelcentra overwegen afschaffen koopavond

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.