CDA Nieuwegein wil opheldering over bijstandsfraude

NIEUWEGEIN - Het CDA in Nieuwegein wil zo snel mogelijk opheldering van het stadsbestuur over vermeende bijstandsfraude. Uit een intern rapport van de gemeente zou blijken dat mensen hebben gesjoemeld bij het aanvragen van een uitkering.
De raad is niet op de hoogte van het rapport en daarom wil het CDA zo snel mogelijk tekst en uitleg van het college. "Juist iets als bijstandsfraude ligt maatschappelijk heel gevoelig", zegt fractievoorzitter Roelof de Wild. "Het is belastinggeld dat bij inwoners terecht moet komen die daar aanspraak op maken. Als daar fraude bij om de hoek komt kijken, legt dat ook een bom onder die solidariteit."

ME CARE

De vermeende bijstandsfraude kwam aan het licht na onderzoek van RTV Utrecht over fraude met persoonsgebonden budgetten bij Me Care. Het Openbaar Ministerie en het Agis Zorgkantoor vermoeden dat de Nieuwegeinse zorginstelling Me Care voor miljoenen heeft gefraudeerd.
Me Care bracht verslaafden en probleemjongeren onder in huurpanden in Nieuwegein. Namens hen werden persoonsgebonden budgetten (pgb) aangevraagd voor in totaal ruim twee miljoen euro. Waarschijnlijk is dat geld niet aan zorg besteed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.