Noodkreet glazenwassersbranche aan overheid

LEIDSCHE RIJN/VATHORST - Het is hoog tijd dat ook de overheid zich inzet tegen intimidatie en bedreiging door groepen malafide glazenwassers. Die oproep doet het Glazenwassersregister vrijdag.
Volgens de belangenorganisatie voor glazenwassers en klanten moeten landelijk beleid en een regionale aanpak de situatie verbeteren. Hulp van gemeenten en politiek is daarbij broodnodig, aldus de organisatie.

OORLOG

Het Glazenwassersregister reageert met de oproep op de glazenwassersoorlogen die zich onder andere in het Amersfoortse Vathorst en Leidsche Rijn in Utrecht voordoen. Daar zouden malafide groepen glazenwassers het alleenrecht proberen op te eisen door collega's of potentiële klanten te intimideren en bedreigen.
Het Glazenwassersregister heeft naar eigen zeggen regelmatig geprobeerd met gemeenten in gesprek te gaan over de problemen. Alleen de gemeente Purmerend ging hier op in.
Om een gezonde markt te creëren moet snel gehoor worden gegeven aan de noodkreet van de organisatie, stelt het register in een persbericht. "Het Glazenwassersregister nodigt bij deze gemeenten, maar ook de politiek, politie en andere handhavende instellingen uit om in gesprek te gaan en oplossingsrichtingen te bekijken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.