Plek voor monument Harmelense verzetsheld gevonden

© RTV Utrecht
HARMELEN - Voor het monument voor verzetsheld Cor van Bemmel uit Harmelen is een plaats gevonden. Het komt achter het al bestaande oorlogsmonument in het dorp te staan.
Van Bemmel was geheim agent voor de Nederlandse regering in Londen en werd vlak voor de bevrijding door de Duitsers neergeschoten. Nu, zeventig jaar later, wordt in zijn eigen woonplaats Harmelen een gedenkteken voor hem opgericht.
Journalist Mieke Schilder heeft lang voor de postume eer gevochten. "Hij is hier geboren, hij heeft hier gewoond, hij is bij de geheime dienst gegaan", somt ze op. "Hij heeft zijn leven gegeven, in feite voor de mensen, voor onze vrijheid en in dat opzicht vind ik hem ontzettend belangrijk. Het is jammer dat hij een hele tijd uit beeld is geweest, maar ik ben superblij dat het nu gaat lukken dat we een monument voor hem krijgen."
Het lichaam van Cor van Bemmel ligt sinds vijf jaar op het Ereveld in het Gelderse Loenen. Op 4 mei wordt het monument in Harmelen onthuld door Marco Kroon, die net als Van Bemmel is onderscheiden met de Militaire Willemsorde.

Plek voor monument Harmelense verzetsheld gevonden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.