Bewoners willen nieuwbouwproject Bilthoven nog steeds niet

DE BILT - Inwoners en ondernemers uit Bilthoven blijven fel tegenstander van de geplande nieuwbouw bij het station. Ook een aanpassing in de bouwplannen stemt hen niet tevreden.
De gemeente wil in het complex, genaamd De Timpe, onder meer een hotel, appartementen en winkels huisvesten. Maar buurtbewoners zijn al vanaf het begin sceptisch. Ze vinden het gebouw te hoog. "Het is te veel steen en past niet bij ons dorpse karakter", zegt Hanneke Brosi van Wijkraad De Leijen.

'DOEKJE VOOR HET BLOEDEN'

Onlangs paste de gemeente de bouwplannen aan, maar niet tot blijdschap van de bewoners. "Het is een doekje voor het bloeden, er wordt nauwelijks naar ons geluisterd." Naast de wijkraad zijn ook de Bewonersvereniging Bilthoven-Noord, Hart Voor Bilthoven en de ondernemersvereniging tegen de plannen.
Ze vrezen grote verkeersproblemen en vinden dat de gemeente onvoldoende onderzoek heeft verricht naar het nieuwe complex.

RAAD VAN STATE

Aanstaande donderdag beslist de gemeenteraad of de huidige plannen doorgang vinden. Brosi laat alvast weten zich niet neer te leggen bij slecht nieuws. "Dan gaan we naar de Raad van State."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.