Waarschuwing voor gladheid in provincie Utrecht ingetrokken

PROVINCIE UTRECHT - Het KNMI in De Bilt heeft de waarschuwing voor gladheid voor de provincie Utrecht in de loop van de middag ingetrokken. In het oosten van het land blijft de kans op gladde wegen.
Al met al zijn zaterdagochtend zo'n 150 slippartijen en aanrijdingen gebeurd op de Nederlandse wegen, waaronder een aantal in onze regio. Al bleef het volgens de VID beperkt in Midden-Nederland.
Op de A12 bij De Meern raakte vanmorgen een vrachtwagen in de slip. De truck botste tegen de vangrail. De vrachtwagen is weggesleept, drie van de vier rijstroken waren tijdelijk dicht. Bij knooppunt Everdingen is een vrachtwagen van het talud gereden. De berging wordt uitgesteld tot een later tijdstip.
Op de afrit van de A2 bij Vinkeveen raakte een auto vanuit Abcoude in een slip door gladheid. De wagen belandde in de berm en kwamen tegen de geluidswal tot stilstand. De inzittenden raakten niet gewond. Een voorbijganger heeft de auto uit de berm gesleept. Een nieuwe botsing werd daarbij maar net voorkomen.
In Utrecht heeft een taxi een fietser aangereden op de kruising Briljantlaan-Rotsoord. Volgens de chauffeur kwam dit door de gladheid. De fietser heeft een hoofdwond. Hij is inmiddels weer aanspreekbaar.
Rond het middaguur waren de snelwegen in de provincie Utrecht weer sneeuwvrij volgens Rijkswaterstaat. Het was lastig om de gladheid zaterdagochtend vroeg te bestrijden. Dat kwam volgens Rijkswaterstaat doordat er sneeuw viel nadat er was gestrooid. Het zout werd daardoor onvoldoende verspreid. Op de snelwegen in Utrecht gold zaterdagochtend een tijdelijke verlaging van de maximumsnelheid naar 50 km/u. Het treinverkeer lag plat door het winterweer.
De partijraad van de SP die zaterdag in Amersfoort zou worden gehouden, werd zaterdag afgelast vanwege de gladheid en treinenuitval. De partijraad is verplaatst naar volgende week zaterdag.

Overlast en pret door winterweer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.