COC-penning voor homovoorvechtster Schuyf

UTRECHT - Het COC heeft de jaarlijkse Bob Angelo Penning zondag in Amsterdam uitgereikt aan Judith Schuyf, voorvechtster voor de belangen van lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT). Ook de makers en cast van het jongerenprogramma SpangaS kregen de penning.
Schuyf kreeg de penning gekregen omdat zij zich "bijna levenslang" inzet voor LHBT-emancipatie. "Schuyf behoort tot de absolute voorhoede van de Nederlandse LHBT-beweging."
In de jaren tachtig was ze een van de grondleggers van homostudies aan de Universiteit Utrecht. "Met wetenschappelijk onderzoek en concrete initiatieven droeg Schuyf bij aan de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, roze ouderen, transgenders, acceptatie in de sport en suïcidepreventie onder LHBT-jongeren."
Bob Angelo was de schuilnaam van Niek Engelschman, de oprichter en eerste voorzitter van het COC. De Bob Angelo Penning werd ingesteld in 1991. Tot de winnaars behoren Erwin Olaf, Paul de Leeuw, Hans van Manen, Joke Swiebel, Henk Krol, Marjan Sax, Boris Dittrich, Andreas Burnier en Arie Boomsma.
Judith Schuyf werd eind vorig jaar in Utrecht benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.