Politie pakt datingsite-oplichter op

VIANEN - De man die via een datingsite een slachtoffer maakte in Vianen, is door de politie opgepakt. Hij werd herkend op bewakingsbeelden die werden uitgezonden door Bureau Hengeveld.
Afgelopen oktober ontmoetten de dader en slachtoffer elkaar via een datingsite en er volgde al snel een ontmoeting bij de man thuis in Vianen. De nieuwe vriend vertelde toen dat hij problemen had met zijn pinpas. In een paar dagen tijd leende het slachtoffer meerdere keren een paar honderd euro van de man uit.

LAPTOP

Het slachtoffer leende ook z'n laptap uit aan de oplichter, die deze computer vervolgens achterover drukte. Hij vertelde de Vianees dat hij de laptop per ongeluk in de trein had laten liggen.
De oplichtingspraktijken kwamen pas aan het licht, nadat het slachtoffer de dader naar Utrecht bracht omdat die daar een afspraak had. Hij zou een half uurtje wegblijven, maar het slachtoffer stond uiteindelijk ruim 2,5 uur op de oplichter te wachten. Uiteindelijk bekroop hem een slecht gevoel en ontdekte hij dat z'n pinpas was gestolen.

4.000 EURO

De zogenaamde vriend bleek een aantal keren de kans te hebben gehad om de pincode af te kijken. Nadat het slachtoffer zijn rekening liet blokkeren, bleek dat er meer dan 2.000 euro weg was. Samen met het uitgeleende geld en de 'verdwenen' laptop liep de schade uiteindelijk op tot 4.000 euro.
De politie heeft de dader nu dus kunnen oppakken aan de hand van bewakingsbeelden. De beelden van de oplichter werden gemaakt toen hij samen met het slachtoffer de Mediamarkt bij The Wall in Utrecht bezocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.