Fietsersbond klaar met gemeente Utrecht

UTRECHT - De Fietsersbond heeft het helemaal gehad met de gemeente Utrecht en stopt elke vorm van overleg. De afsluiting van de Sint Jacobsstraat is de bond in het verkeerde keelgat geschoten.
De straat in het Utrechtse centrum wordt opnieuw ingericht en is alleen voor fietsers volledig afgesloten. Onbegrijpelijk, vindt Bert Warmelink van de Fietsersbond. "En de omrijdroute die is aangelegd is bepaald onveilg en bepaald onaangenaam. Wat ook zo grappig is, is dat de gemeente dit helemaal niet heeft aangekondigd en plompverloren heeft ingevoerd."
Eind vorige week leek het er nog even op dat de gemeente en de Fietsersbond er samen uit zouden komen. Utrecht besloot om fietsers in sommige fasen van de werkzaamheden wel in de straat toe te laten en om omleidingsroutes aan te passen. Maar de geste is niet genoeg voor de bond. "Te laat en te weinig", aldus Warmelink.
Als protest is de Fietsersbond maandagavond niet aanwezig bij het stadsgesprek 'Utrecht fietst', waarin allerlei fietsonderwerpen worden besproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.