Bart van U. verdacht van moord op Els Borst na dna-hit

BILTHOVEN/UTRECHT - De politie verdenkt de 38-jarige Rotterdammer Bart van U. van betrokkenheid bij de dood van oud-minister Els Borst. De verdachte zit sinds 12 januari vast voor moord dan wel doodslag op zijn zus op 10 januari. Vanwege een DNA-hit wordt hij ook gelinkt aan de zaak-Borst. Van U. heeft ernstige psychische problemen.
De politie heeft maandag huiszoekingen gedaan op een aantal locaties waar de verdachte heeft verbleven. Het rechercheteam is daar op zoek naar sporen die te maken kunnen hebben met het fatale misdrijf tegen Borst. "We hopen dat we er sporen in deze zaak vinden."
Verder onderzoekt de politie waar de verdachte rond het tijdstip van de dood van Borst was en wat hij daarna heeft gedaan. "We kijken waar hij allemaal is geweest, met wie hij contact heeft gehad en welke telefoons hij heeft gebruikt en wat voor sporen daaruit gehaald kunnen worden."
Borst werd op 8 februari om het leven gebracht bij haar huis in Bilthoven. De politie ging uit van een dader met een psychische stoornis.
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries liet maandag weten dat Van U. niet de man met een 'psychiatrische achtergrond' is waar iemand met geheimhoudingsplicht hem eerder over had getipt. De Vries had die tip doorgespeeld aan de politie, liet hij in december weten.

Persconferentie in zaak-Borst
Interviews met politie en justitie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.