Opluchting en onbegrip over zaak-Borst

BILTHOVEN - De DNA-match in de zaak rondom de dood van Els Borst uit Bilthoven zorgt voor opgeluchte reacties. Maandag werd bekend dat justitie een 38-jarige man uit Rotterdam verdenkt van betrokkenheid bij de dood van de oud-minister van D66.
Buren van Borst aan de Ruysdaellaan zijn blij met de doorbraak. De zaak heeft hen bijna een jaar lang beziggehouden. Hetzelfde geldt voor partijgenoot en vriend van Els Borst, Frans Poot.
D66-leider Alexander Pechtold hoopt dat de DNA-match een echte doorbraak in de zaak oplevert: "Laat deze DNA-match de doorbraak zijn waar we steeds op hebben gewacht. En ik hoop vooral dat het de familie en andere dierbaren van Els helpt in het verwerken van het verdriet".
Volgens Pechtold zal het gemis van Els Borst zal blijven, maar 'dat de dader van deze gruwelijke moord mogelijk gepakt is, doet recht aan het gevoel van rechtvaardigheid dat bij heel veel mensen in Nederland leeft.' Pechtold zegt verder dat zijn 'respect en waardering uitgaan naar de rechercheurs en politiemensen die met een niet-aflatende inzet steeds zijn blijven zoeken naar de oplossing."

BURGEMEESTER

Burgemeester Gerritsen van De Bilt zegt ook blij te zijn met de doorbraak in het onderzoek: "Het bericht van het overlijden van mevrouw Borst in februari 2014 heeft de plaatselijke gemeenschap diep getroffen. Ik ben dan ook blij dat het onderzoek geleid heeft tot het vinden van een verdachte."
Ook Gerritsen stelt dat het nieuws belangrijk is voor de familie en vrienden van Els Borst: "Vooral voor de nabestaanden van mevrouw Borst, die al bijna een jaar in onzekerheid verkeren over de toedracht van haar dood, is dit belangrijk nieuws. Hoewel met de aanwijzing van een verdachte de zaak niet ten einde is, is dit een mijlpaal in het onderzoek."

NABESTAANDEN

De nabestaanden van Els Borst willen voorlopig geen reactie geven op de ontwikkelingen in het onderzoek naar de dood van hun. "De familie vraagt u de nabestaanden rust en privacy te gunnen", aldus een korte verklaring aan het ANP.


Opluchting bij betrokkenen na arrestatie in zaak Els Borst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.