Hoger beroep: Cel voor fatale mishandeling drugshostel

UTRECHT/UTRECHT - Tegen Ronald K. is in hoger beroep opnieuw een celstraf van een jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist voor de fatale mishandeling van zijn vriendin in drugshostel De Maliehof in Utrecht.
Het incident gebeurde op 28 december 2013. K. zou zijn vriendin tijdens een ruzie onder meer met haar hoofd tegen de muur hebben geduwd en haar keel hebben dichtgeknepen.
Het slachtoffer vertrok vervolgens met de trein naar haar vader in Den Bosch. Die trof haar de volgende dag dood aan. Sectie wees uit dat sprake is geweest van een hersenbloeding en dat dat heeft geleid tot de dood.
De cruciale vraag in deze zaak is of er een causaal verband bestaat tussen het door K. gebruikte geweld en het ontstaan van de hersenbloeding. Volgens het OM is dit het geval en is sprake van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg.
De rechtbank veroordeelde de verdachte, conform de eis van de officier van justitie, eerder tot 12 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg. In hoger beroep is dit nu opnieuw geëist met een proeftijd van twee jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.