24 jaar cel voor martelmoord op informant uit Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - Alberto T. uit Wijk bij Duurstede is dinsdag veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor de moord op politie-informant en plaatsgenoot Guido Kosterman. De straf is vier jaar hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank spreekt van een 'weerzinwekkende daad'.
Kosterman werd volgens het OM omgebracht omdat hij T. had verlinkt bij de Criminele Inlichtingen Eenheid. Hij werd december 2012 gevonden in een loods in Maastricht. Uit sectie bleek dat de man urenlang was gemarteld.
Kosterman was tegen zijn hoofd geslagen met een ijzeren voorwerp, zijn vingers en tenen waren gebroken en hij had brandplekken op zijn rug, waarschijnlijk van een strijkijzer. De inwoner van Wijk bij Duurstede is daarna doodgebloed, schrijft L1. Het lichaam van de 25-jarige man werd uiteindelijk in brand gestoken.
Kosterman gaf in ruil voor geld informatie over drugsdeals door aan de Criminele Inlichtingen Eenheid. Toen dit uitkwam dook hij onder in de loods in Maastricht waar later zijn lichaam werd gevonden.
T. zegt onschuldig te zijn en gaat in hoger beroep. Zijn advocaat pleit daarin opnieuw voor vrijspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.