Broers vast in Bosbergzaak

NIEUWEGEIN - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Les Strijder in 2002. Het is een 34-jarige man uit Warnsveld. Vorige week werd al een 36-jarige man uit 't Harde aangehouden. Het gaat om de broers die werden gezocht na een anonieme tip, meldt de politie.
De destijds 53-jarige Strijder uit Ede reed 22 november 2002 's nachts weg bij zijn werk bij TNT in Nieuwegein. Anderhalf uur later ontdekte een automobilist op de Bosberg, een parkeerplaats bij Hilversum die bekend stond als homo-ontmoetingsplaats, zijn auto. Naast de wagen lag het lichaam van Strijder. Later bleek dat hij was overleden aan een hartstilstand.
Onlangs werd na een anonieme tip duidelijk dat Strijder op de Bosberg mogelijk is aangevallen en mishandeld door twee broers. Dit was voor de politie reden om het onderzoek te openen. Vorige week dinsdag toonden Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld een reconstructie van de zaak. Via politie.nl en een speciale Facebookpagina werd aandacht gevraagd voor de vragen van de recherche.
Het coldcaseteam doet nog onderzoek naar twee andere verdachte personen die destijds op de parkeerplaats aanwezig zouden zijn geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.