Ausma over zaak-Borst: Psychische hulpverlening faalt

UTRECHT/BILTHOVEN - Het systeem voor psychische hulpverlening in Nederland faalt. Er zijn te weinig hulpverleners en er is te weinig geld beschikbaar. Dat zegt de Utrechtse advocaat Ausma naar aanleiding van de DNA-match in het onderzoek naar de dood van Els Borst.
Maandag werd bekend dat de verdachte van de moord op oud-minister Borst ernstig in de war was, maar nooit hulp heeft gekregen. In het geval van de 38-jarige Bart van U. uit Rotterdam lijkt dat te komen door een blunder van het Openbaar Ministerie (OM).
Maar voor veel verwarde mensen geldt dat er gewoon geen plek is, zegt Ausma. "De problematiek wordt alsmaar groter. Van daklozen, van asielzoekers zonder onderdak, van mensen die in geestelijke nood verkeren. En er is op dit moment simpelweg te weinig geld, er zijn te weinig mensen en er zijn te weinig plaatsen. Dus een groot aantal mensen valt buiten de boot."
De rechter heeft in 2012 bevolen dat het OM Van U. moest vastzetten en hulp moest bieden. Waarom dat niet is gebeurd, wordt nu onderzocht.

Advocaten over zaak-Borst: Psychische hulpverlening faalt
Utrechtse advocaat over zaak Els Borst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.