V&D: Constructieve gesprekken over toekomst

UTRECHT - Warenhuisketen V&D voert momenteel "constructieve gesprekken" met de banken en de verhuurders van de winkelpanden. Daarnaast heeft het bedrijf geen plannen om winkels te sluiten. Dat heeft het warenhuis met filialen in onder meer Utrecht, Amersfoort en Zeist bekendgemaakt.
"We zijn tevreden over de gesprekken met de vastgoedeigenaren. Er wordt positief meegewerkt om onze huurkosten structureel te verlagen. We hebben de overtuiging dat we met alle verhuurders binnen afzienbare tijd goede afspraken kunnen maken", aldus het concern.
V&D voert ook gesprekken met de drie banken (ING, ABN en Rabobank) om de kredietkraan open te houden. Het bedrijf voorziet hier geen problemen, op basis van "het beschikbare onderpand en zekerheden gecombineerd met het niet verhogen van de faciliteiten, de bijdrage van alle stakeholders en de impliciete verbeteringen in de winstgevendheid van de groep".

ONLINEMARKT

Het warenhuis benadrukt ook dat aandeelhouder Sun Capital opnieuw bereid is om een "significant bedrag" te investeren in de onderneming. Dat komt bovenop de eerdere geldinjectie van meer dan honderd miljoen euro, als onderdeel van de herstructurering.
Het verlieslatende bedrijf wil snijden in de kosten om beter te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt. Alle circa 5.000 werknemers moeten daarom salaris inleveren.
Eerder deze week kwam ook naar buiten dat V&D van de huurders van zijn panden een huurvrije periode van vier maanden heeft gevraagd. Het warenhuis is daarover onder meer in gesprek met de eigenaar van het V&D-pand in Utrecht, vastgoedbeheerder IEF Capital.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.