Nijntje-boekje in het 'Utregs', bruna huis wordt nijntje museum

UTRECHT - Nijntje heeft een eigen boekje in het 'Utregs', kunstenaars gaan de slag met het iconische konijn en het dick bruna huis in Utrecht wordt omgedoopt tot 'nijntje museum'. Dat zijn enkele activiteiten waarmee dit jaar de zestigste verjaardag van de beroemde kinderheld wordt gevierd.
Het Centraal Museum in Utrecht maakte woensdag alle activiteiten bekend om de mijlpaal te vieren. Zo zullen zestig gerenommeerde kunstenaars uit Nederland en Japan ieder een wit nijntjebeeld bewerken. De beelden zijn vanaf 1 mei te zien op diverse plekken in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Japan. De opbrengst gaat naar Unicef. Industrieel ontwerper Richard Hutten beet het spits af in het Centraal Museum.
De studio waar Utrechter Dick Bruna jarenlang zijn tekeningen maakte, krijgt vanaf september een permanente plek in het Centraal Museum. Het boekje 'nijntje op de fiets' is door Herman van Veen in het Utrechts hertaald en PostNL zal de komende maanden postzegelvellen uitgeven die gebaseerd zijn op de originele nijntjeboekjes.
Ook komen er een grote tentoonstelling en een theaterconcert over het wereldberoemde konijn.

Feestelijkheden rond zestigste verjaardag nijntje van start
Feestelijkheden rond zestigste verjaardag nijntje van start

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.