RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onthulling Joods monument Utrecht gaat mogelijk niet door

1/2
UTRECHT -

De geplande onthulling van het Joods monument in Utrecht tijdens Dodenherdenking staat op losse schroeven. Stichting Joods Monument Utrecht heeft nog onvoldoende geld binnen om het monument te plaatsen. Binnenkort gaan leden van de stichting praten met de NS in de hoop dat de vervoerder een groot deel van het gedenkteken wil financieren.

Utrecht is ťťn van de laatste grote steden in Nederland waar nog geen monument is om de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Joden te herdenken.

Het monument moet bij het Spoorwegmuseum komen te staan en bestaat uit een beeld van een Joodse hoorn, een sjofar, en een klaagmuur met de 1224 namen van de weggevoerde en vermoorde Utrechtse Joden. De kunstenaar Amiran Djanashvili is al bezig met het beeld maar hij heeft nu waarschijnlijk nog tot september om het kunstwerk af te maken.

Stichting Joods Monument hoopt binnenkort genoeg sponsoren te vinden zodat de onthulling alsnog op 4 mei kan plaatsvinden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -