Bewoners Lombok zijn drijvende drollen spuugzat

UTRECHT - Bewoners van de Leidsekade en de Laurens Reaalstraat in Utrecht willen dat de gemeente een einde maakt aan de rioolproblemen in de straat. Bij hevige regenval drijven de drollen van de buren soms door de huizen.
De riolering is volgens de bewoners zwaar verouderd. "Nu voelt het een beetje of we terug zijn naar 1800. Het lijkt wel of het een open riool is in Utrecht en de beerputten zijn toch echt allemaal uit de tuinen verwijderd", zegt een omwonende.
Ze vindt dat er snel moet worden ingegrepen. "We willen dat de gemeente eens gaat kijken naar een gemaal of een nevenriool. Er zijn heel veel technische oplossingen."
De bewoners van de Leidsekade bieden burgemeester Van Zanen van Utrecht donderdagavond een petitie aan in de hoop dat er snel iets aan de situatie wordt gedaan. Utrechtse raadsleden laten alvast weten dat ze willen dat de rioolproblemen in de stad snel worden aangepakt.
GroenLinks-raadslid Brechtje Paardekoper: "Dit is wel een punt dat volgens mij op veel meer locaties in Utrecht speelt. Het speelt bijvoorbeeld ook in Zeeheldenbuurt, in Oog in Al en nog een aantal gebieden, dus daar moeten we wel over gaan praten."

Verslaggever Rik Dogger op Radio M in gesprek met bewoners van de Leidsekade.
Bewoners zijn drijvende drollen zat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.