CBS vat provincie Utrecht samen in cijfers

UTRECHT - Een kleine meerderheid (51 procent) van de inwoners van Utrecht gaat niet naar de kerk, bijna een kwart werd in 2013 slachtoffer van cybercrime en 8 procent van de Utrechters woont in een eenpersoonshuishouden. Die feiten, en nog veel meer interessante weetjes, staan in de nieuwe fact sheet over Utrecht die het CBS deze week presenteerde.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt met het overzicht in de aanloop naar de provinciale statenverkiezingen van 18 maart. Ook presenteerde het CBS een vergelijking tussen Utrecht en de andere 11 provincies van Nederland. Daaruit blijkt dat Utrecht als provincie relatief weinig eigen vermogen heeft. Alleen Drenthe en Flevoland hebben minder eigen vermogen.
Ook voelen Utrechters zich vergeleken met de rest van het land erg onveilig: bijna 45 procent maakt zich wel eens zorgen over de mogelijkheid dat hem of haar wat overkomt. Alleen in Flevoland ligt dat getal hoger.
Het overzicht van alleen de provincie Utrecht staat vol met cijfers over bijvoorbeeld de manier waarop Utrechters reizen (12 procent van het gereisde aantal kilometers gaat met de trein), of mensen aan een baan kunnen komen (7,2 procent lukt dat niet) en voor hoeveel een huis gemiddeld van eigenaar verwisselt (rond de 250.000 euro).
Het volledige fact sheet met nog veel meer informatie over de inwoners van Utrecht staat op de site van het CBS. Die is via onderstaande link te bezoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.