Utrechtse organisaties zoeken vrijwillige chauffeurs

AMERSFOORT - Verschillende organisaties in de provincie kampen met een tekort aan vrijwillige chauffeurs. Ondermeer de Flint in Amersfoort, de Belbus in Utrechtse Heuvelrug en kringlooporganisatie Emmaus in Haarzuilens zijn hard op zoek naar chauffeurs.
Theater De Flint in Amersfoort is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de Flintmobiel. Sinds 2013 wordt de Flintmobiel ingezet om speciale leden van het theater op te halen. De Flint zoekt chauffeurs met een prettige rijstijl en de chauffeur moet ook minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.
Welzijnsorganisatie Welnúh is op zoek naar vrijwilligers voor de Belbus. De Belbus regelt het vervoer in Maarn, Doorn, Driebergen en Langbroek voor mensen die slecht ter been zijn. "De senioren uit de gemeente maken gebruik van de Belbus voor een bezoek aan de huisarts, dagopvang of een ritje naar supermarkt, " vertelt coördinator Annelies Barendregt van de Belbus. Volgens haar zal de behoefte naar de belbus alleen maar toenemen door de wijzigingen in de ouderenzorg.
Emmaus zoekt een chauffeur die twee keer per dag ingezet kan worden. Het gaat om ritten waarbij tweedehands spullen opgehaald worden. Die spullen verkoopt de organisatie en de opbrengst daarvan komt ten goede aan projecten voor kansarmen.

De Flintmobiel in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.