Marc Witteman geïnstalleerd als burgemeester Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Marc Witteman is donderdagavond geïnstalleerd als burgemeester van Stichtse Vecht. De PvdA'er volgt Liesbeth Spies op die naar Alphen aan den Rijn is vertrokken. Witteman kreeg de ambtsketen omgehangen door locoburgemeester Jaap Verkroost.
De nieuwe burgemeester zei in zijn toespraak dat hij graag benaderbaar wil zijn voor alle burgers. De komende periode wil hij dan ook de tijd nemen om kennis te maken met de inwoners van Stichtse Vecht. Hij verklapte dat hij al flink wat bewoners heeft gesproken. Tijdens zijn sollicitatieprocedure kwam hij stiekem al naar de gemeente en deed tijdens de Open Huizenroute net alsof hij een woning wilde kopen.
Met Marc Witteman krijgt Stichtse Vecht een burgemeester die actief is op sociale media. Naast een weblog is Witteman ook actief op sociale media als LinkedIn, Twitter en Facebook. In zijn toespraak zei hij dat hij wil dat Stichtse Vecht veel interactiever wordt en veel meer gaat doen met internet.
Witteman was gedeputeerde voor de PvdA in Flevoland. Daarvoor was hij wethouder in Leiden en waarnemend burgemeester van Warmond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.