Enkelband voor Maarsbergse carjacker

MAARSBERGEN - Een 18-jarige man uit Maarsbergen is veroordeeld tot jeugdetentie voor diefstal met geweld en brandstichting. Hij krijgt een enkelband.
Vorig jaar zomer sloeg hij in Wageningen een 78-jarige man meerdere keren in zijn gezicht. Hij trok hem aan zijn been uit de auto en ging ervandoor met de wagen. Later stak hij het voertuig in brand op de vluchtstrook van de A348 richting Doesburg.
De rechter vindt met name het brute geweld tegen de oudere man zeer ernstig. Omdat de autodief een achterstand heeft in zijn ontwikkeling is hij veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht. De jongeman, die een blanco strafblad heeft, krijgt een jeugddetentie opgelegd van 370 dagen. Daarvan zijn 180 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
Als bijzondere voorwaarde moet de man zich houden aan een speciaal traject. Hij moet een behandeling volgen voor zijn anti-sociale trekken en ook voor zijn verslaving aan cannabis. Daarnaast moet hij een dagbesteding volgen. De inwoner van Maarsbergen krijgt een enkelband in de eerste maanden van het traject en zal ook begeleid moeten gaan wonen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
In de zaak is ook een 16-jarige Utrechter aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.