OM eist 12,5 jaar voor moord op naturistencamping

SOESTERBERG - Het OM in Leeuwarden heeft in hoger beroep 12,5 jaar celstraf geëist tegen een man uit Soesterberg die ervan wordt verdacht zijn vrouw te hebben vermoord op een naturistencamping in Zeewolde.
De zaak loopt al langere tijd: in 2010 eiste het OM nog 20 jaar cel voor moord maar daar komt het Openbaar Ministerie nu dus op terug.
Op 4 juli 2009 werd het lichaam van Monique Donatz, de vrouw van de verdachte, opgerold in bouwplastic gevonden in een stacaravan in Zeewolde. Zij was met een riem gewurgd en daarna onder een bed verstopt.
De man van het slachtoffer werd in eerste instantie tot 10 jaar cel en tbs veroordeeld voor doodslag. In 2010 eiste het OM in hoger beroep 20 jaar cel voor moord. In dat hoger beroep volgde echter geen uitspraak omdat er eerst meer onderzoek moest worden gedaan. Nu dat is gebeurd, wordt de rechtszaak hervat.
Het OM beschuldigt de man ervan dat hij zijn vrouw heeft vermoord omdat hij een nieuw leven met een nieuwe partner wilde beginnen en daarvoor geld van zijn vrouw nodig had.
Het OM denkt wel dat deze keer moord niet kan worden bewezen. Daarom wordt er 13 jaar cel geëist voor doodslag. Vanwege de 'onredelijke vertraging' in de behandeling van de zaak gaat daar 6 maanden vanaf. Over twee weken volgt naar verwachting de uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.