Zes jaar cel voor overvallen in regio

SOEST - De rechter heeft een 26-jarige overvaller uit Barneveld veroordeeld tot zes jaar cel. De man sloeg toe bij grandcafé De Lindenhof in Soest, snackbar De Smulwereld in Vianen en een tankstation in Hoevelaken. Drie medeverdachten uit Amersfoort en Driebergen-Rijsenburg kregen gevangenisstraffen tot 2,5 jaar.
Tijdens alle overvallen werden medewerkers bedreigd met wapens en gedwongen geld, telefoons en andere persoonlijke eigendommen af te geven. De overval op de snackbar in Vianen bleef bij een poging, omdat de eigenaar de overvallers uit zijn zaak duwde. De overvallers reden meteen door naar Hoevelaken om een tankstation te beroven, maar ook daar faalden ze.
De rechter rekent het de verdachten ernstig aan dat zij door hun handelen heftige gevoelens van angst en onveiligheid teweeg hebben gebracht. Dit blijkt ook uit de voorgelezen schriftelijke slachtofferverklaringen in de rechtszaal. De veroordeelden moeten een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.
Het openbaar ministerie had twee tot zeven jaar cel geëist. De 26-jarige hoofdverdachte werd herkend in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld en was bij alle overvallen betrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.