Taken Mirjam Sterk overgenomen door jongere

PROVINCIE UTRECHT - Honderd kinderen en jongeren hebben een dag lang meegelopen met iemand die ergens de baas over is. De Utrechtse Busra Koç nam de taken over van oud-Kamerlid Mirjam Sterk uit Houten, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid en presentatrice van haar eigen tv-programma Ikonhuis.
Busra werd hoofdredacteur en ontmoette redacteuren technici en cameramensen. Ze is onder de indruk van de visagie. Maar ook iets met economie trekt haar wel. Mirjam Sterk is blij dat Busra haar blik heeft verruimd. Sterk wil aanmoedigen dat jongeren zoals Busra zich breed oriënteren en kennismaken met veel verschillende vakken.
Behalve Mirjam Sterk kregen onder meer ook de directeur van de NS in Utrecht en de hoofdredacteur van RTL Nieuws leerlingen op bezoek.
In Nederland leven ruim 500.000 jongeren onder de armoedegrens, zegt JINC, de organisatie achter het stageproject. "Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt." Deze bliksemstage moest daarom aan kinderen en jongeren laten zien welke beroepen er mogelijk zijn.

Taken Mirjam Sterk overgenomen door jongere

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.