Werknemers Brink's in optocht naar Rabobank

UTRECHT/HOUTEN - Werknemers van geldtransporteur Brink's gaan vrijdag in optocht naar het hoofdkantoor van de Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht. Vanaf middernacht leggen ze ook het werk 24 uur neer, melden de vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.
De actievoerders zijn het zat "om van het kastje naar de muur gestuurd te worden door Rabobank en Geld Service Nederland (GSN)", zegt FNV-actiecoördinator Leen van der List. "Ze verwachten dat Rabobank, die als grootste klant van Brink's overstapt naar GSN, haar verantwoordelijkheid neemt en hen actief helpt hun werk voort te zetten bij GSN."
"Het lijkt erop dat alle partijen zorgen hebben over de werkzekerheid van de Brink's medewerkers, maar dat niemand de eerste stap wil zetten om daar een oplossing voor te zoeken" meldt actiecoördinator Eric Aarts van CNV Vakmensen.
Eerder deze maand hielden werknemers van de geldtransporteur al estafettestakingen, waarbij vooral geldautomaten van Rabobank niet werden bijgevuld.

BETREUREN

Rabobank zegt het in een reactie te betreuren dat consumenten en zakelijke klanten opnieuw de dupe worden van de impasse tussen Brink's en de vakbonden over een sociaal plan. "Hoewel we hierin geen partij zijn hebben we ons buitengewoon ingespannen om alle betrokken partijen nader tot elkaar te brengen om de impasse tussen Brink's en de vakbonden te doorbreken", aldus een woordvoerster.
Zij wijst erop dat de andere waardetransporteurs hebben aangeboden om bij 135 openstaande vacatures medewerkers van Brink's met
voorrang te behandelen. "Daarnaast hebben we met Brink's afgesproken om tegen een financiële vergoeding een aantal extra
diensten af te nemen."
Bij Brink's verdwijnen dit jaar ruim 600 van de 1080 banen door het wegvallen van grootste klant Rabobank. Een deel van het ervaren personeel van Brink's zou volgens de vakbonden prima aan de slag kunnen bij de andere geldtransporteurs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.