Slippartijen rond Amersfoort door gladheid

PROVINCIE UTRECHT - Rondom Amersfoort zijn meerdere auto's geslipt. Daarbij zou niemand gewond zijn geraakt. De gladheid in onze regio kwam enkele uren nadat in andere delen van Nederland een enorme verkeerschaos was ontstaan door sneeuw en hagel.
De meeste problemen deden zich an het eind van de middag voor ten zuiden en ten oosten van de provincie. De buienlijn volgde donderdag grofweg de route van de snelweg A15 van west naar oost.
Verkeer dat vanaf Utrecht naar het zuiden wilde, liep direct na het passeren van de provinciegrens vast in kilometers lange files door hevige sneeuwval. Op de A2 van Utrecht naar Breda en op de A27 naar Den Bosch stonden rond 19.45 uur nog tientallen kilometers file.
Rondom Arnhem stond het verkeer urenlang muurvast als gevolg van de winterse buien. Op de A12 vanaf de Duitse grens naar Arnhem stond op enig moment 16 kilometer file. Rond 18.30 uur was de vertraging ongeveer twee uur, meldt de ANWB. "De wegen zijn er wit door een mengeling van sneeuw en hagel." Op de A12 bij Westervoort werd gesproken van een verkeersinfarct.
Vanaf de Noordzee naderen voor de Randstad nieuwe buien, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID). Verder landinwaarts zullen met het dalen van de temperatuur vaak sneeuw- en hagelbuien vallen die voor nieuwe gladheid gaan zorgen. Het KNMI waarschuwt voor misbanken en gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.