NOS-medewerkers weer aan de slag na "bizarre ervaring"

HILVERSUM - De ochtend nadat een gewapende man de redactie van de NOS donderdagavond was binnengedrongen, pakken de medewerkers van de omroep hun werk weer op.
"We gaan gewoon ons werk doen: programma's maken", zegt NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. "Al is het wel een bizarre ervaring om even het middelpunt van het nieuws te zijn." Volgens hem zit de schrik er goed in. "Het roept allerlei emoties op en er zal wat tijd nodig zijn om dat te verwerken."
De NOS-medewerkers die vrijdagochtend het pand in het Media Park in Hilversum betreden, zeggen niet bang te zijn. Gelauff wil zich niet mengen in de discussie over de beveiliging op het Media Park. Vrijdagochtend wordt een personeelsbijeenkomst gehouden voor alle medewerkers van de NOS. Ook is Slachtofferhulp aanwezig.

TARIK Z.

Inmiddels heeft Tarik Z. een bekentenis afgelegd. Volgens de 19-jarige verdachte handelde hij alleen en niet namens een organisatie, zoals hij eerder suggereerde. Ook was er volgens hem geen sprake van een op handen zijnde cyberaanval of waren er evenmin explosieven geplaatst.
Tarik Z. wordt vrijdagmiddag om 15.00 uur voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van gijzeling en bedreiging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.