Ook regionale omroepen bekijken beveiliging

PROVINCIE UTRECHT - De regionale omroepen zijn ook extra alert na het incident bij de NOS donderdagavond. Er zijn maatregelen genomen, maar over de inhoud daarvan worden geen mededelingen gedaan.
"Wij zullen alle collega's erop attenderen dat extra aandacht voor beveiliging gewenst is", zei directeur Gerard Schuiteman van ROOS, de koepelorganisatie van de dertien regionale publieke omroepen in Nederland.
De meeste omroepen hebben volgens Schuiteman al naar de eigen veiligheidssituatie gekeken. De regionale omroepen zijn zelf verantwoordelijk voor de eventuele maatregelen die ze nemen.

OEFENEN

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wees erop dat je situaties nooit moet onderschatten, ook niet met een "verdachte als gisteren". Hij noemde het voor organisaties als de NOS en vele anderen "heel belangrijk" om crisissituaties te oefenen.
Opstelten kondigde ook aan dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof overleg zal voeren met de burgemeesters van Amsterdam en Hilversum, waar veel media gevestigd zijn. Ook de journalistenvakbond NVJ zal daarbij aanwezig zijn.
Dinsdag vraagt Tweede Kamerlid Louis Bontes een debat aan over de beveiliging van onder meer de regionale omroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.