Contracten voor nieuwe trams Uithoflijn getekend

Contract ondertekend door Jesús Esnaola Altuna van CAF en Arjen Gerritsen van BRU en Ronald Buitenhek, directeur Uiithoflijn.
Contract ondertekend door Jesús Esnaola Altuna van CAF en Arjen Gerritsen van BRU en Ronald Buitenhek, directeur Uiithoflijn. © Provincie Utrecht
UTRECHT - Utrecht krijgt definitief 27 tramstellen van de Spaanse leverancier CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles). Het contract voor lagevloertrams voor de Uithoflijn is vrijdagochtend getekend.
De trams die gaan rijden tussen Utrecht CS en de Uithof zijn van hetzelfde type als die in de steden Birmingham, Nantes, Zaragoza en Belgrado. De tramstellen zijn 33 meter lang en hebben 62 zitplaatsen en twee rolstoelplaatsen. Airconditioning en informatieschermen zijn standaard aan boord.
In december werd bekend dat bouwbedrijf BAM uit Bunnik de rails, bovenleiding en perrons gaat aanleggen. Naar verwachting gaat BAM eind dit jaar beginnen met de aanleg. Het grondwerk is grotendeels al gedaan. De eerste trams worden dan begin 2017 afgeleverd op de remise in Nieuwegein en half 2018 start de dienstregeling.
De ondertekening was bijzonder voor Arjen Gerritsen, de voormalige topman van de Bestuurs Regio Utrecht (BRU). De BRU is per 1 januari opgeheven, maar in de aanbestedingsprocedure stond nog dat hij de handtekening moest zetten. Direct daarna heeft ook gedeputeerde Remco van Lunteren een paraaf gezet. De provincie Utrecht gaat voortaan over het openbaar vervoer in de regio.
De aanleg van de Uithoflijn en de aanschaf van de trams kost in totaal 440 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.