Streep door verkoop Beverweerd, Philadelphia eist schadevergoeding

WERKHOVEN - De verkoop van landgoed Beverweerd in Werkhoven gaat niet door. Zorginstelling Philadelphia eist daarom een schadevergoeding van investeringsmaatschappij Dana Motek omdat de verkoopovereenkomst volgens de instelling niet is nagekomen.
Daarnaast stelt Philadelphia ook de actiegroep 'Handen af van Beverweert' aansprakelijk voor het frustreren van de verkoop. Zo werd er onlangs brand gesticht op het landgoed en was er eind vorig jaar een bommelding op het terrein. De actiegroep zou hierover verantwoordelijkheid hebben opgeëist.
Vorig jaar werd het leegstaande gebouw voor 4,5 miljoen euro verkocht aan Dana Motek, maar vanwege de actiegroep kreeg Dana Motek de financiering niet rond. Voor Philadelphia was dit reden om Dana Motek in gebreke te stellen en de koopovereenkomst te ontbinden. Philadelphia zal bij de koper de in de verkoopovereenkomst vastgelegde schadeloosstelling opeisen.
Een bestuurslid van Philadelphia noemt het afkwetsen van de verkoop een tegenvaller. "Maar we gaan hard aan het werk om er zo snel mogelijk een nieuwe koper voor te vinden", aldus Gabriël Zwart.
Investeringsmaatschappij Dana Motek laat desgevraagd weten niet op de hoogte te zijn van het afketsen van de verkoop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.