Eis 6 jaar cel schietpartij Stadsring Amersfoort

AMERSFOORT - De 41-jarige Amersfoorter die wordt verdacht van een schietpartij afgelopen zomer in Amersfoort, zou voor 6 jaar de cel in moeten. Het Openbaar Ministerie spreekt van poging tot doodslag en vindt een zware straf gerechtvaardigd, zei de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank in Utrecht.
Abdelouihid el M. zou iemand met wie hij ruzie had hebben klemgereden op de Stadsring en hem in de buik hebben geschoten. De impact voor het slachtoffer, maar ook voor de getuigen zijn enorm, zegt het OM. De Amersfoorter werd later op de avond aangehouden. Hij had schotresten op zijn handen.
De verdacht wordt ook wapenbezit, hennepteelt en de diefstal van stroom ten laste gelegd. Het OM eist ook dat hij vanwege inkomsten uit wietteelt 35.612,88 euro aan de staat betaalt.
Voor een 23-jarige vrouw uit Soest die in dezelfde zaak terecht staat, vraagt de officier van justitie vrijspraak. Ze zou de Amersfoorter naar de Stadsring hebben gereden en hem hebben geholpen met vluchten, maar het is niet duidelijk geworden of ze wel wist wat er precies aan de hand was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.