Discussie DE of HET Neude laait opnieuw op

UTRECHT - Is het De Neude of Het Neude? Het is een discussie die al jaren wordt gevoerd onder inwoners van Utrecht. Daarom is de Utrechtse journalist Marc van Rossum een enquête gestart om achter het antwoord te komen.
Ton van den Berg is journalist en daarnaast columnist onder de naam Koos Marsman. Hij woont zijn hele leven al in Utrecht. Volgens hem is DE Neude de enige goede naam voor Utrechts bekendste plein. Maar Van Rossum is het niet met hem eens. "Het is uiteraard HET Neude."
Terwijl Van Rossum zijn oordeel op de opinie van de meeste Utrechters baseert, kijkt Van den Berg meer naar de feiten uit de geschiedenis. "Het is DE Neude omdat het voortkomt uit het woord 'node', een moerassig gebied en dat is dit vroeger geweest."
Van Rossum volgt vooral zijn gevoel. "Alleen een kleine selecte groep hoogopgeleide import-Utrechters vindt dat het DE Neude is, maar elke normale Utrechters zegt gewoon HET Neude." Op straat zijn de meningen verdeeld en om voor eens en altijd antwoord te krijgen op de vraag, is Van Rossum daarom de enquête gestart.

Discussie DE of HET Neude laait opnieuw op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.