V&D: Banken blijven krediet verstrekken

UTRECHT - V&D ontkent dat de banken de kredietkraan hebben dichtgedraaid. De in financiële problemen verkerende warenhuisketen reageert daarmee op berichten dat banken geen kredieten meer zouden willen verstrekken.
De Telegraaf meldde zaterdag dat banken de afgelopen weken de geldkraan langzaam hebben dichtgedraaid. De krant zegt zich te baseren op documenten die het heeft ingezien. Het voortbestaan van het concern zou aan zijden draadje hangen.
"Het is niet aan de orde dat de banken vanaf 31 januari geen krediet meer zouden verschaffen. De banken blijven krediet verstrekken. We zijn in gesprek met de banken over de toekomstige kredietfaciliteit en zolang deze gesprekken lopen doen we geen uitspraken", laat het concern via een woordvoerder weten.

LOONOFFER

V&D probeert met ingrijpende maatregelen de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, maar ondervindt daarbij grote weerstand. Vakbonden stappen naar de rechter als V&D per 1 februari de salarissen van de vijfduizend werknemers met 5,8 procent verlaagt, zoals twee weken geleden is aangekondigd.
Ook het 'huuroffer' dat de eigenaren van de panden van V&D moet brengen, is in verkeerde aarde gevallen. Het concern wil dat zijn verhuurders instemmen met een huurvrije periode van vier maanden.
Vastgoedbedrijf IEF Capital, eigenaar van het V&D-pand in onder meer Utrecht, heeft het concern voor de rechter gedaagd. In een kort geding eist IEF Capital ontruiming van de winkels, zodat de vastgoedonderneming het pand snel weer kan verhuren. Ook andere verhuurders dreigen met juridische stappen.
V&D is in handen van de Amerikaanse investeerder Sun Capital Partners.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.