Inwoonster Lage Vuursche maakt stampij bij huis prinses Beatrix

LAGE VUURSCHE - De inwoonster van Lage Vuursche parkeerde haar auto zaterdagmiddag voor de poort van Drakensteyn. De prinses vierde daar op dat moment haar 77ste verjaardag. De vrouw wilde onderweg naar de groentenboer een envelop afgeven die per abuis bij haar was bezorgd. De marechaussee weigerde volgens haar de post echter in ontvangst te nemen omdat ze zich niet kon legitimeren.
VERJAARSVISITE
De vrouw ontstak in woede en reed Lage Vuursche weer in. Even later keerde ze terug met een paspoort en zette ze haar auto opnieuw voor de poort. Dat was niet naar de zin van de beveiligers, die elk moment de aankomst van koning Willem-Alexander en andere verjaarsvisitie verwachtten.
Toen de inmiddels ziedende vrouw haar auto had verplaatst en haar identiteit had laten controleren nam de marechaussee de verjaarskaart alsnog in ontvangst. De inwoonster van Lage Vuursche zegt tegen RTV Utrecht dat ze begrip heeft voor de veiligheidsmaatregel, maar dat ze de opstelling van de beveiligers onnodig vond.
De vrouw wil niet dat RTV Utrecht haar naam bekend maakt. De postbode die normaal de ronde doet in Lage Vuursche zou geen dienst hebben gehad op de dag dat de verjaardagskaart in de verkeerde brievenbus belandde. De fout zou door een vervanger zijn gemaakt.
DRAKENSTEYN
De gemeente Baarn heeft een bijzondere band met het koningshuis. Prinses Beatrix werd geboren op paleis Soestdijk en woonde jarenlang op kasteel Drakensteyn met prins Claus en hun drie zonen. Na haar troonsafstand in 2013 keerde ze er vorig jaar weer terug.
De verjaardag van de prinses zaterdag werd door Baarnaars onder meer gevierd met een toost door het plaatselijke oranjecomité bij de tijdelijke ijsbaan Winter Village Baarn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.