Staatssecretaris Dijksma praat mee over behoud van weidevogels

PROVINCIE UTRECHT - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken gaat zich inzetten voor het behoud van weidevogels. Op aandringen van Vogelbescherming Nederland in Zeist neemt ze zitting in het Nationale Weideberaad.
Het gaat om een overleg tussen de Vogelbescherming, het Wereld Natuur Fonds in Zeist, FrieslandCampina in Amersfoort en de Rabobank in Utrecht. Staatssecretaris Dijksma maakte zondagmorgen in het radioprogramma Vroege Vogels bekend dat ze zich daar namens de overheid bij aansluit.
Vogelbescherming Nederland voert al bijna twee jaar campagne voor behoud van een weidelandschap met koeien, vogels, vlinders en bloemen. "Het is echt vijf voor twaalf voor grutto en tureluur. Naast de overheid moeten ook boeren, zuivelproducenten, winkels en consumenten meedoen om de rijke weide terug te krijgen," zegt een woordvoerder. Met die campagne heeft de organisatie inmiddels 100.000 handtekeningen opgehaald, die donderdag aan Dijksma worden overhandigd.
Volgens Dijksma start de overheid dit jaar met een nieuwe vorm van agrarisch natuurbeheer. Subsidies daarvoor gaan niet langer naar individuele boeren, maar naar collectieven van natuurorganisaties en boeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.