FC Utrecht-directeur: Fout gemaakt

UTRECHT - FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik vindt het niet-schorsen van Anouar Kali achteraf een inschattingsfout.
De middenvelder sloeg ploeggenoot Kristoffer Peterson donderdag een gebroken kaak op de training. Hij kreeg een dag later de hoogst mogelijke boete, maar speelde zondag gewoon mee tegen PEC Zwolle. Dit leidde tot een storm van kritiek in de media en van voetbalfans. Ook FC Utrecht-adviseur Co Adriaanse liet op tv weten dat hij het er niet mee eens was.
FC Utrecht besloot Kali maandag alsnog te schorsen. Hij moet de duels met Willem II, PSV en FC Dordrecht aan zich voorbij laten gaan.
Van Schaik. "Op dat moment hebben we niet goed ingeschat wat de gevolgen van deze beslissing waren. Later zag ik pas de beelden op RTV Utrecht. Ik heb er spijt van dat ik niet direct tot het opleggen van een schorsing ben overgegaan. Met diezelfde gedachte kwam Robby Alflen vanochtend bij mij binnen. Moreel gezien is mijn beslissing onjuist geweest."
Van Schaik ging in het interview ook nog in op de gewapende overval bij FC Utrecht. "Dat is heel heftig geweest voor de betreffende afdeling. Er zijn veel tranen gevloeid en het maakt mensen angstig en wantrouwig, ook omdat er medewerkers bij zijn betrokken. Mijn focus was om de rijen gesloten te houden."

Interview met FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.