Werkstraffen voor handel in nephorloges in Veenendaal

VEENENDAAL - Twee Veenendalers zijn maandagmiddag tot werkstraffen veroordeeld wegens de handel in nephorloges. Ze verkochten op grote schaal Ice-Watches, die ze lieten namaken in China.
De zaak kwam in de zomer van 2012 aan het rollen, toen de douane een pakket met 1.500 namaakhorloges onderschepte. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) begon een onderzoek en deed een jaar later invallen bij de Veenendaalse verdachten. In totaal vond de FIOD bijna 5.000 valse Ice-Watches.

MARKTPLAATS

De Veenendalers bestelden de nephorloges in China en verkochten ze via Marktplaats voor ongeveer negen euro per stuk. Daar verdienden ze meer dan 60.000 euro mee, denkt de rechtbank. Dat bedrag moeten ze terugbetalen.
Verder krijgen ze allebei een werkstraf van 240 uur. Als ze nog een keer betrapt worden, moeten ze vier maanden de gevangenis in. Ook de vrouw van een van de verdachten krijgt een werkstraf, omdat de Marktplaatsbetalingen via haar bankrekening liepen.
Een vierde verdachte werd vrijgesproken. Hij verhuurde opslagruimte aan de verdachten, maar volgens de rechtbank is het niet zeker dat hij wist van de horlogehandel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.