Uitslag PVV-Kieswijzer: "U bent van D66 of begrijpt de stellingen niet"

UTRECHT - De PVV in Utrecht heeft in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen een eigen kieswijzer gemaakt. Wie overwegend neutraal antwoordt of het oneens is met de stellingen, krijgt als uitslag: "U bent van D66 of u heeft de stellingen niet goed begrepen." Een knipoog, volgens lijsttrekker René Dercksen.
De PVV is van mening dat de belangrijke thema's uit het eigen verkiezingsprogramma onvoldoende aan bod komen bij Kieskompas en Stemwijzer. Dercksen vindt het bijvoorbeeld vreemd dat er geen aandacht is voor de islamisering van Nederland en de veiligheid in het openbaar vervoer.
"Onze kieswijzer geeft precies aan waar de PVV in Utrecht zich onderscheidt van alle andere partijen en wij blikken met enkele stellingen ook terug op wat er in de provinciale staten de afgelopen jaren is gebeurd", zegt de lijsttrekker. André Krouwel van Kieskompas weerspreekt de kritiek van de PVV. Volgens hem zijn er genoeg verschillende stellingen opgenomen voor een afgewogen keuze.
Enkele stellingen uit de PVV Kieswijzer zijn: Geen halalvoedsel in het provinciehuis, leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten mogen geen dubbele nationaliteit hebben, leerlingen van 15 jaar bezoeken met school Auschwitz vanwege toenemend antisemitisme, er moet een bouwstop komen op ecoducten en er mogen geen windmolens meer bij komen in de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.