"Te weinig aandacht voor winterweer bij rijopleiding"

UTRECHT - Moeilijke weersomstandigheden zoals gladheid krijgen te weinig aandacht bij de rijopleiding. Dat zegt rijschoolhouder Cees van Bemmel. Hoewel het bepaald geen horrorwinter is, glijdt de laatste tijd de ene na de andere auto in het water.
Volgens Van Bemmel vertrouwen automobilisten tegenwoordig te veel op hun wagen. "Auto's zijn beter en veiliger geworden, maar daardoor denken we dat we er zelf niet meer op hoeven te letten en laten we het aan de auto zelf. Vroeger kregen we op de radio nog weleens te horen dat we pompend moesten remmen, maar dat soort adviezen krijg je ook niet meer."
Leerlingen worden volgens Van Bemmel steeds minder voorbereid op gladheid en leren niet meer om met gevoel te rijden. "Het doel is puur en alleen rijbewijs halen."
Om ongelukken te voorkomen kunnen winterbanden helpen, maar Van Bemmel heeft nog wat adviezen. "Tempo aanpassen, maar niet in het extreme. En altijd rechtuit remmen en afstand houden. In een slip niet door blijven remmen, maar met het stuur proberen de balans te vinden. Maar vooral zorgen voor ruimte om je heen, dat is het belangrijkste."

"Te weinig aandacht voor winterweer bij rijopleiding"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.